V današnjem svetu je enostavna majica najbolj popularen kos oblačila. Poceni in udobna majica je postala bistveni osnovni element garderobe. Majice nosijo ljudje vseh družbenih slojev in starosti. Današnja oblika majice in slog sta se razvila v tridesetih letih prejšnjega stoletja.

Prvotno so jih nosili vojaki, kot spodnje perilo pod svojimi uniformami. Majice so skozi čas postale nekaj najbolj vsakdanjega in so v uporabi tudi v podjetjih za krepitev blagovne znamke, še najbolj pa so v uporabi pri ljudeh vseh slojev, ki lahko na ta način, z zanimivimi motivi, poskrbijo za samoizražanje.

Danes so majice seveda na voljo v različnih barvah, velikostih, modelih in materialih. Prav tako je sodoben način za tiskanje majic veliko enostavnejši in hitrejši.

Potiskane majice lahko vsebujejo politične slogane, smešne napise, umetniške motive, športne motive, pa tudi znane ljudi in kraje. Majice so lahko tudi cenovno ugodna promocija za izdelke in posebne dogodke. Seveda ne moremo mimo tega, da je majica z dobrim motivom, vedno lahko tudi izvrstno darilo.

Ste vedeli:

* James Dean je majico populariziral, kot modni izdelek in ne le kot spodnje perilo

* Coca Cola se je prva promovirala z majicami

* Mednarodni dan majic 21. junij

Kliknite tukaj za ogled 100 najbolj ikoničnih majic vseh časov in mnoge izmed teh lahko naročite tudi v naši trgovini.